Planinski svet 15. 2. 2018

Datum publikacije 15/02/2018

Februarski izleti
Če smo v toplih januarskih dneh že sanjali o pomladi, je mrzli februar z obilico snežnih padavin in nevarnostjo plazov okrnil izletniške načrte tržaških planincev. Izlet na Lepi Vršič nad Ukvami je bil zaradi močnega sneženja in debele snežne odeje prenešen na poznejši datum. Slabe vremenske napovedi so nadalje organizatorjem narekovale zamik izleta v Istro. V upanju, da se bo s časom vreme ustalilo, je bil za izlet določen nov termin in sicer nedelja, 25. februarja 2018.

Tokrat se bodo SPDT-jevci podali na obalni pas Slovenske Istre, sprehodili se bodo po izjemno slikoviti poti, ki se vije po pobočju ob Strunjanskem zalivu med Izolo in Piranom. To je najlepši košček slovenske obale. Vremenske razmere in erozija so tu izoblikovale Strunjanski klif, veliko učilnico geologije in geomorfologije, pa še celo vrsto plaž, solin, lagun,...pravi naravni paradiž sredi razdivjane urbanizacije. Izlet ni zahteven, primeren je za vse. Nujna pohodniška obutev, pa tudi pohodniške palice ne bodo odveč. Zbirališče na parkirišču pred mejnim prehodom Škofije (pri Kompasu) ob 8.30. Prevoz z lastnimi sredstvi. Za morebitne informacije je na razpolago telefonska številka 040 413025 (Marinka).

Skupina "Drugače mladi"
Tudi izleta skupine "Drugače mladi", ki deluje v sklopu Slovenskega planinskega društva Trst, ne bodo izvedli ob dogovorjenem datumu. Na sprehod po Tigrovski spominski poti se bodo podali v soboto, 3. marca 2018. Pohodniki se bodo zbrali ob 8.30 v Bazovici pri Kalu. Z osebnimi prevoznimi sredstvi se bodo peljali do Ocizle. Tu se bodo podali na prijetno peš pot, ki je posvečena tigrovcem, prvim borcem za slovensko besedo in zemljo, in pelje iz Ocizle v Beko. Pot je zasnovana krožno in vodi mimo naravnih in kulturnih znamenitosti Beke in Ocizle. Pohod ni naporen, primeren je za vse. Ob zaključku sprehoda je predviden postanek na domačiji vinogradnika Mira Starca.

powered by