Planinski svet, 29. marca 2018

Datum publikacije 29/03/2018

Pomladanski izlet
Pohodniki in planinci se veselijo vsakega letnega časa, a ko posije pomladno sonce ter se narava odene v pisano cvetje in mlado zelenje, takrat jim je najlepše, takrat jih narava nezadržno vabi s svojo lepoto. Kujejo se načrti in uresničujejo se pohodi. Tako se tudi pri tržaškem planinskem društvu pomladne ture in izleti kar vrstijo.
Na velikonočni ponedeljek, 2. aprila, se bodo SPDT-jevci podali na tradicionalni pomladanski izlet. Z avtobusom se bodo peljali proti Pordenonu in naprej do kraja Polcenigo ob vznožju gorskega masiva Cansiglio - Cavallo. Med pohodom bodo spoznavali naravne, kulturne in arhitektonske posebnosti območja. Po pohodu jih bo avtobus peljal v Nravni rezervat Pian del Cansiglio, kjer bodo obiskali muzej Cimbrov in izlet zaključi s poznim kosilom. Predvidene so tri ure zložne hoje. Potrebna primerna planinska oprema in topla oblačila. Odhod avtobusa ob 8.00 uri iz Trsta, Trg Oberdan, oziroma ob 8.20 s trga v Sesljanu. Razpoložljivih je le še nekaj mest. Za vpis, oziroma za morebitne informacije pokličite na tel. št. 040 413025.

Pohod Valentina Staniča
V soboto, 7. aprila, se bodo udeležili tržaški planinci 25. pohoda Po stopinjah Valentina Staniča, ki ga organizira PD Kanal. Izhodišče pohoda je v Solkanu. Po vzponu na Sabotin se pohod nadaljuje do Vrhovelj, se vzpne na Korado in se zaključi v Kanalu. Za 30 km dolgo pot je predvidenih približno 8 ur hoje brez postankov. Pohodniki se lahko odločijo tudi za polovično pot. SPDT-jevci se bodo podali na krajši severni del pohoda: Vrhovlje-Korada-Kanal, ki predvideva približno 4 ure hoje. Odhod udeležencev iz Bazovice (pri Kalu) ob 6.15. Na razpolago je tudi društveni kombi. Za vpis in informacije pokličite na št. 3452420325 (Mauro).

Baška in Vela Luka
V mesecu aprilu, točneje v nedeljo, 15.4., načrtuje Slovensko planinsko društvo Trst še en avtobusni izlet. Tokrat se bomo peljali na otok Krk. Tu se bomo podali po izredno slikoviti in zanimivi poti iz Baške do Vele Luke. Za dosego cilja bomo imeli na razpolago dve varianti, zahtevnejšo in manj zahtevno. Podrobnejši program bomo objavili v prihodnjem Planinskem svetu. Odhod avtobusa ob 6.00 uri iz Trsta, Trg Oberdan. Vpisovanje do vključno ponedeljka, 9. aprila, oziroma do zasedbe razpoložljivih nest. Za vpis, oziroma za morebitne informacije pokličite na tel. št. 040 413025 (Marinka) ali na št. 3452420325 (Mauro).

ČESTITKA
SPDT iskreno čestita svojemu članu Stojanu Sancinu, ustanovitelju društvenega Jamarskega odseka in njegovemu dolgoletnemu načelniku, ob prejetju najvišjega priznanja Jamarske zveze Slovenije to je Plakete z zlatim znakom.

powered by