Planinski svet, 11. oktobra 2018

Datum publikacije 11/10/2018

Krožna pot vojaške zgodovine
SPDT in ZSŠDI načrtujeta skupinsko udeležbo na jesenskem pohodu, ki ga organizira Park vojaške zgodovine v nedeljo, 14. oktobra 2018. Krožna pot se začne pri Parku ter poveže pomembnejše točke tukajšnje vojaške zgodovine: italijansko podzemno utrdbo na Primožu, Dule, Šilentabor in Narin. Pohod ni naporen, predvidene so približno 4 ure hoje. Nujna planinska obutev, pohodniške palice in naglavna svetilka. Ob nakupu vstopnice za ogled Muzeja, bodo imeli pohodniki popust. Odhod ob 8.30 iz Bazovice, pri Kalu. Iz organizacijskih razlogov je nujna prijava, pokličite na št. 040 413025. V primeru slabega vremena izlet odpade.

Na Krasu je krasno
23. čezmejni pohod Na Krasu je krasno bo v nedeljo, 14. oktobra. Zbirališče v Praprotu med 8.30 in 9.30. Za pohodnike je organiziran prevoz do Tubelj pri Komnu, kjer bo vpisovanje in start. Med 4 urno turo si bodo pohodniki ogledali razne zgodovinske in naravne danosti ter kraško jamo, prisostvovali bodo tudi predstavi posvečeni 100 letnici konca 1. svetovne vojne v izvedbi skupine 13 13 iz Bovca. Pohod se bo zaključil pod šotorom v Praprotu, kjer bo že tretji dan v teku 23. Kraški oktoberfešt. Organiziran je tudi "Otroški pohod", namenjen otrokom, tudi manjšim v spremstvu staršev, ki ga bodo vodili Mladinski vodniki SPDT

Gorenji Tarbij
V programu izletov SPDT-ja je za nedeljo, 21. oktobra 2018, sicer napovedan avtobusni izlet v dolino Bavšice, odbor pa se je odločil, da bo omenjeno lokacijo prihranil za kdaj drugič in ta dan organiziral izlet v Gorenji Tarbij v občini Srednje ( Stregna) v Nadiških dolinah. V Gornjem Tarbiju bo namreč to nedeljo tradicionalni praznik kostanja, tako imenovani "Burnjak".
Odhod avtobusa iz Trsta, Oberdankov trg, ob 7.00 uri, oziroma ob 7.20 s trga v Sesljanu. Preko Čedada se bomo peljali do Srednjega in naprej do prikupne vasice sredi travnikov in kostanjevih gozdov. Iz Tarbija se bomo podali na pohod po kraljestvu kostanja, predvidene so približno tri ure lahke hoje.
Pro loco Nediške doline organizira ob prazniku v vasi tržnico kmetijskih pridelkov in obrtniških izdelkov Nadiških, Terskih, Soških dolin in Rezije, pripravljali pa bodo tudi tipične domače jedi. Tako si bodo lačni pohodniki lahko privezali dušo s tipičnim kosilom. V zgodnjih popoldanskih urah bo v cerkvi koncert, po vaških ulicah pa bodo za dobro voljo igrale harmonike.
Izlet je primeren za vse. Vpisovanje do vključno četrtka, 18. oktobra, oz. do zasedbe razpoložljivih nest. Za vpis, oziroma za morebitne informacije pokličite na tel. št. 040 413025 (Marinka).

powered by