Planinski svet, 1. novembra

Datum publikacije 03/11/2018

Martinovanje
Pohodi po kraški gmajni in med vinogradi, ko narava zažari v toplih jesenskih barvah, so nam v poseben užitek. Še globlje je doživetje, če je pohod povezan s prijetnim prijateljskih druženjem. Prav zato organizira SPDT vsako leto ob Martinovem tako imenovano Kostanjevo nedeljo, med planinci zelo priljubljen jesenski praznik. Letos se bo dogodek odvijal prav na Martinovo, v nedeljo, 11. novembra. Pohodniki se bodo zbrali ob 9. uri v Svetem. Da bo vzdušje še bolj praznično, se jim bodo pridružili tudi člani pobratenega PD Lpp iz Ljubljane. Skupno se bodo podali na krožno pot. Pohod se bo začel v Svetem, po kraških kolovozih se bodo pohodniki sprehodili do Temnice ter naprej do vasi Šibelji in do Škrbine, od koder se bodo vrnili v Sveto. Če bo kdo posebno hiter, se bo lahko povzpel tudi na Trstelj. Triurnemu, krožnemu pohodu bo sledilo prijateljsko druženje v turistični kmetiji v Svetem. Ob toplem obroku tudi pečen kostanj in mlado vino ne bosta manjkala. Za dobro voljo bo zaigrala tudi harmonika. Izlet ni naporen, je primeren za vse. Nujna planinska obutev in pohodniške palice. Iz organizacijskih razlogov vabimo člane, da se prijavijo do četrtka, 8. novembra. Na razpolago sta tel. številki: 338 4913458 (Franc) in 040 413025 (Marinka).

Krn -pohod spomina 1918 -2018
V soboto, 10. novembra, se bo odvijal 19. Spominski pohod Krn- pohod spomina 1918 -2018 v počastitev padlih in umrlih vojakov na soški fronti ter konca 1. svetovne vojne. Po končanem pohodu, približno ob 13. uri, bo krajša svečanost pri Krnskem jezeru. Pohoda se bo udeležilo tudi Slovensko planinsko društvo Trst. Zbirališče v Bazovici pri Kalu, odhod ob 6. uri. Na razpolago bo tudi društveni kombi. Za vpis in informacije je na razpolago tel. št., odgovarja 3452420325.

Skupina "Drugače mladi"
nadaljuje s svojim rednim delovanjem. Zaradi prazničnih dni, bo naslednji sestanek izjemoma prenešen na drugi četrtek v mesecu novembru, na 8. november 2018. Člani skupine se bodo zbrali kot običajno ob 10. uri v društvenih prostorih v Boljuncu, hišna št. 44.

powered by