Planinski svet, 13. decembra 2018

Datum publikacije 13/12/2018

Miklavžev pohod
Pet članov Slovenskega planinskega društva Trst se je udeležilo v nedeljo, 9.12. 2018, 19. Miklavževega pohoda na Krasji vrh, ki se dviga med Bovcem in Kobaridom. Pohod prireja vsako leto PD Kobarid in je vedno množično obiskan, tako, da je na pohodu velika možnost srečati marsikaterega primorskega planinca.
Tržaški pohodniki so štartali ob šestih zjutraj iz Bazovice in se peljali proti vasi Drežniške ravne, kjer je bilo za vasjo, pri koritu izhodišče za turo. V gručah so pohodniki, ki so prihajali iz vseh vetrov, veselo grizli v hrib po zasneženi vojaški mulatieri, kjer je ob poti še nešteto bunkerjev in razvalin iz prve svetovne vojne. Na vrhu med zasluženo malico so lahko občudovali cel gorski greben Krna, ožarjen od zimskih sončnih žarkov.
Sestopili so kar na hitro, sneg ni delal težav. Ob parkirišču, ob koritu so organizatorji pohodnike pogostili z okusno pašto in pijačo, kar je pripomoglo k veselemu razpoloženju. Tudi otroci so prišli na vrsto, saj je prikorakal Sv. Miklavž s spremstvom in jih bogato obdaroval.

40. spominski pohod na Javornik
PD Javornik – Črni vrh nad Idrijo organizira v soboto, 15. in v nedeljo, 16. decembra 2018, tradicionalni zimski pohod na Javornik, v spomin na padle borce Gradnikove brigade na področju Javornika. Slovensko planinsko društvo Trst se bo pohoda udeležilo v soboto, 15.decembra.
Tržaški planinci se bodo zbrali ob 7.30 na Opčinah pri bivši Ljubljanski banki. Na turo se bodo podali z osebnimi avtomobili, na razpolago bo tudi društveni kombi. Za prijavo in morebitne informacije je na razpolago tel. številka 3384913458 odgovarja Franc .

powered by