Tečaji in vadba športnega plezanja 2019

Datum publikacije 15/11/2019

Tudi letos se je pred novemberskim dežjem uspešno zaključil tečaj športnega plezanja v organizaciji alpinističnega odseka SPDT. Čez cel oktober so potekali treningi in predavanja na in pod umetno plezalno steno v Bazovici, ob koncih tedna pa so tečajniki obiskali bližnja plezališča pod Napoleonsko cesto, v Črnem Kalu in nad Doberdobskim jezerom. Vreme nam je bilo naklonjeno, zagodlo nam je le za zadnji celodnevni izlet, zaradi česar smo se namesto plezanja v Rovinju preizkusili v pokritem plezalnem centru v Trevisu. Dobra udeležba na tečaju je pripomogla k prijetnemu vzdušju, ki se je poznal tudi na tradicionalni zaključni tekmi. Tečajniki so se preizkusili na šestih balvanih različnih težavnosti. Prvo mesto je slavila Ilaria, ki je vse zastavljene probleme preplezala v zgolj sedmih poskusih, drugo mesto je zasedel Lenart, na tretje mesto pa je pristala Nika.
Tečajniki in ostali člani alpinističnega odseka bodo lahko zdaj svoje znanje nadgrajevali v telovadnici v Bazovici, ki je plezalcem na voljo od ponedeljka do četrtka v večernih urah.
Na umetni steni v Bazovici se ob torkih in četrtkih poleg odraslih urijo tudi otroci in mladina v dveh starostnih skupinah. Treningi so razdeljeni v tromesečja, v naslednjem je na voljo še nekaj mest.

powered by