Izlet "Ta lipa pot"

Datum publikacije 14/04/2010

 

»Ta lipa pot«

 

 

Mladinski odsek SPDT prireja v nedeljo,18. aprila avtobusni izlet za družine: »Ta lipa pot« v dolino Rezije. Avtobus nas bo pripeljal do Solbice, kjer si bomo najprej ogledali muzej brusačev. Nato se bomo podali na »Ta lipa pot«; to je krožna pot, ki razkriva posebno zgodovino in gorsko kulturo. Šli bomo do slapa in nato v gozd do tipične staje in do potoka Maličin in hudournika Rezija. Na Ravnici si bomo ogledali Informativni center naravnega parka Julijskih Predalp. Tu nam bo domači vodič predstavil naravno okolje, kulturo, zgodovino in govorico rezijske doline.

Izlet je veljaven za dodelitev planinskih značk. Otroci naj ne pozabijo planinskih knjižic. Kdor je nima, jo prejme na izletu. Obvezna oprema: gojzarji, nahrbtnik, vetrovka ali bunda, primerne dolge hlače, topel pulover, zmerno količino hrane in pijače, zložljivi dežnik, vrečka za smeti.

Informacije lahko dobite pri Katji (338 5953515) ob večernih urah ali na mladinski@spdt.org. Obvezna prijava do četrtka, 15.aprila.

Zbirališče v nedeljo ob 8. uri na trgu Oberdan in ob 8.15 v Sesljanu. Prihod predviden za 19. uro na zbirno mesto. V A B L J E N I !

powered by