Orientiring 2010 - 12.oktobra 2010

Datum publikacije 30/09/2010

 

Slovensko planinsko društvo Trst, prireja, pod pokroviteljstvom Deželnega šolskega urada, Pokrajine Trst in Združenja slovenskih športnih društev, v torek, 12. okobra 2010 Peto deželno tekmovanje v orientacijskem teku za šolsko mladino, namenjeno učencem vseh slovenskih šol v Deželi. Da bi bilo naše tekmovanje čim širše, smo k sodelovanju povabili tudi italijansko Večstopenjsko šolo Iqbal Masih iz Trsta in Gimnazijo iz Sežane.

Tudi letošnje tekmovanje bo pri Športnem centru pri Padričah. Šolska mladina različnih starostnih stopenj bo porazdeljena v tri kategorije:

  • a) zadnja razreda osnovne šole
  • b) srednja šola
  • c) višja šola v moški in ženski kategoriji.

Udeleženci bodo tekmovali v manjših skupinah, kot izhaja iz priloženega pravilnika.

Zbirališče ob 8.30 na parkirišču pri Šoprtnem centru GAJA pri Padričah, udeleženci se bodo predstavili v spremstvu učitljev, profesorjev ali staršev. Na štartu bodo dobili posebno topografsko karto območja, po katerem bo potekalo tekmovanje in pravila tekmovanja. Med tekmo bodo morali v naravi poiskati kontrolne točke ter jih vnesti na karto.

            Skupina kronometristov bo na cilju previrila čas, tehnična komisija pa pravilnost najdenih točk ter sestavila lestvico.

Po zaključku tekmovanja se bodo otroci okrepčali s čajem.

            Nagrajene bodo tri najboljše skupine v vsaki kategoriji. Glede na uvrstitev tekmovalnih skupin, bo strokovna komisija sestavila tudi lestvico šol; nagrajene bodo tudi tri najbolje uvrščene šole. Nagrajevanje bo ob zaključku tekme.

            Med  tekmo bo poskrbljeno za prisotnost zdravnika.

            Prijave sprejema SPDT na elektronski naslov  mladinski@spdt.org do vključno ponedeljka, 4. oktobra 2010. Šole naj že same pripravijo skupine. Za informacije je na voljo urad ZSŠDI, ki odgovarja na  tel. št. 040 635627.

powered by