Orientiring 2011

Datum publikacije 23/09/2011

 

Šesto deželno tekmovanje v orijentacijskem teku za učence zadnjih dveh razredov osnovnih  ter za dijake srednjih in višjih šol

Slovensko planinsko društvo Trst prireja pod pokroviteljstvom Deželnega šolskega urada in Združenja slovenskih športnih društev, v torek, 11. okobra 2011, Šesto deželno tekmovanje v orientacijskem teku za šolsko mladino, namenjeno učencem vseh slovenskih šol v Deželi. Da bi bilo naše tekmovanje čim obširnejše, smo k sodelovanju povabili tudi italijansko Večstopenjsko šolo Iqbal Masih iz Trsta in Gimnazijo iz Sežane. Tudi letošnje tekmovanje bo pri Športnem centru pri Padričah. Šolska mladina različnih starostnih stopenj bo porazdeljena v tri kategorije:

  • a) zadnja razreda osnovne šole
  • b) srednja šola
  • c) višja šola v moški in ženski kategoriji.

Udeleženci bodo tekmovali v manjših skupinah, kot izhaja iz priloženega pravilnika.

Zbirališče bo ob 8.30 na parkirišču pri Športnem centru GAJA pri Padričah, kjer se bodo udeleženci predstavili v spremstvu učiteljev, profesorjev ali staršev. Na štartu bodo dobili posebno topografsko karto območja, po katerem bo potekalo tekmovanje in pravila tekmovanja. Med tekmo bodo morali v naravi poiskati kontrolne točke označene na karti in preluknjati kontrolni kartonček.

            Skupina kronometristov bo na cilju preverila čas, tehnična komisija pa pravilnost luknjanja kartončka ter bo sestavila lestvico.

Po zaključku tekmovanja se bodo otroci okrepčali s čajem.

            Nagrajene bodo tri najboljše skupine v vsaki kategoriji. Glede na uvrstitev tekmovalnih skupin, bo tehnična komisija sestavila tudi lestvico šol; nagrajene bodo tri najbolje uvrščene šole. Nagrajevanje bo po zaključku tekme.

            Med  tekmo bo poskrbljeno za prisotnost zdravnika.

            Prijave sprejema SPDT na elektronski naslov  mladinski@spdt.org do vključno ponedeljka, 3. oktobra 2011. Šole naj že same pripravijo skupine. Za informacije je na voljo urad ZSŠDI, ki odgovarja na  tel. št. 040 635627.

powered by