Rezidenčni teden: Mont Blank iz različnih zornih kotov

Datum publikacije 27/03/2019

V odboru smo se odločili, da bomo našim članom pripravili drugačno ponudbo za tedenski poletni oddih v gorah - tedenski rezidenčni program v Courmayeru, eno najbolj poznanih gorskih mest v dolini Aoste. Spoznali bomo dve važni dolini, ki sta odskočni deski za Mont Blank: Val Veny, po kateri teče reka Dora in ki se prepleta z različnimi gorskimi jezeri (jezeri Combal in Miage bomo pobližje spoznali) in Val Ferret, poznani po balkonu, po katerem se lahko sprehajamo in uživamo pogled na mogočen masiv Mont Blanka. Z žičnico se bomo tudi povzpeli na velikana in spoznali bolj dostopne predele (Zob del Gigante, Col d'Entrèves in Brenvo) in višinske muzeje. Srednji dan pa bo namenjen počitku ali ogledu znanega gradu Sarre, zelo ljubljeni rezidenci več kraljev in kraljic. V primeru slabega vremena se bo program odvijal "na pokritem", saj smo si zamislili ogled bližnjih gradov, po katerih je ta dežela poznana.
Program je mišljen za 2 skupini različnih težavnostnih stopenj. Štartali bomo iz Trsta v ponedeljek, 8. julija in se vrnili v nedeljo, 14. julija 2019.
Za vpise in informacije sta na razpolago Marinka (040-413025) ali Mirna (347-7937748). Zaradi rezervacije hotela prosimo, da se vpišete čimprej oz. do srede, 10. aprila.
Vpisovanja sprejemamo tudi po emailu.

powered by