28. Pokal ZSŠDI - 28.Zamejsko smučarsko prvenstvo

Datum publikacije 28/01/2009

SPDT
Slovensko planinsko društvo Trst

TISKOVNO SPOROČILO

28. ZAMEJSKO SMUČARSKO PRVENSTVO
29. POKAL ZSŠDI

Slovensko planinsko društvo Trst prireja pod pokroviteljstvom Združenja slovenskih športnih društev v Italiji 28. POKAL ZSŠDI veljavn za 28. ZAMEJSKO SMUČARSKO PRVENSTVO.

Smučarsko tekmovanje bo 15. februarja 2009 na progi Cimacuta v Forni di Sopra, z začetkom ob 10. uri. Prvi spust v veleslalomu bo veljaven za sestavo lestvic po kategorijah, društvene lestvice, društvene lestvice za mladinski sektor in kot kvalifikacija za nastop v drugem spustu. Pravico do nastopa na drugem spustu v veleslalomu imajo samo tekmovalci, ki so zasedli prvih šestnajst mest na absolutni moški lestvici in prvih osem mest na ženski lestvici, bodisi v članskih kakor v mladinskih kategorijah. Štartali bodo v obratnem vrstnem redu.

Tekmovanja se lahko udeležijo člani slovenskih zamejskih smučarskih športnih društev, ki so člani ZSŠDI. Naslov Zamejskega smučarskega prvaka oziroma Zamejske smučarske prvakinje lahko pridobijo smučarji in smučarke, ki obvladajo slovenski jezik, ki so se rodili ali imajo ali so imeli, stalno bivališče v deželi Furlaniji Julijske Krajine.

Nagrajevanje bo po končani tekmi na licu mesta. Vsi smučarji kategorije Baby-sprint in Super-Baby Sprint bodo prejeli kolajno. Prvi trije uvrščeni v vsaki kategoriji bodo nagrajeni s pokalom, prav tako vsa uvrščena društva. Pokal prejmejo tudi Zamejski prvak in Zamejska prvakinja v članski in mladinski kategoriji.

Vpisovanje bo do vključno 12. februarja, in sicer do 15. ure, na elektronski naslov smucanje@spdt.org. Za informacije lahko pokličete na urad ZSŠDI na telefonsko številko 040635627.

powered by