Sobote na snegu

Datum publikacije 07/03/2008

 

V soboto, 1. marca so se zaključili smučarski tečaji Slovenskega planisnkega društva Trst za osnovnošolce in mlajše tečajnike, ki so se začeli 9. februarja na Podkloštru. Tečaji so se vključevali v skupno pobudo, ki jo je društvo prispevalo za Športno šolo Trst v okviru projekta »Teči, skači, meči«.

Vsako soboto se je preko trideset otrok v spremstvu staršev peljalo z avtobusom na bele strmine. Po nakupu skipasov in skupnem ogrevanju, so se tečajniki spustili na proge. Po jutranjih urah vadbe so se otroci v družbi staršev in učiteljev odpočili. Po kosilu so nadaljevali s smučanjem in vajami. Društveni učitelji so vodili tečaje različnih težavnostnih stopenj, najštevilčnejši je bil začetniški tečaj, kateremu sta sledila dva učitelja.

Vse sobote so imeli smučarji srečo z vremenom, razen zadnje, ko so med smučanjem preverili kako se lahko v hribih v zelo kraktem času vreme spremeni. V jutranjih urah je bilo namreč sončno in vetrovno, takoj po kosilu se je pooblačilo, nato je deževalo; dež pa je kmalu prešel v sneg, nato jih je obdala še megla. Ko so se premočeni prišli do avtobusa pa so se oblaki raztrgali, nebo se je zvedrilo in v sončnem popoldnevu se je odprl čudovit razgled na Rožno dolino.

Ko so bili še vsi zbrani, so po kosilu učitelji otroke nagradili s priznanji za uspešno opravljeni tečaj. Sledila je še zadnja vaja in spust v dolino. Med prevozom proti domu so se izletniki zabavali med predvajanjem videofilma o prvih dneh tečaja, ki ga je posnel naš član in učitelj Marko Civardi.

Na zadnje spomnimo, da se bodo vršile v nedeljo, 9. marca na Trbižu 39. Zimske športne igre. Vabimo vse nove mlade tečajnike in starše, ostale člane in tekmovalce naj se vpišejo na tekmovanje. Kdor pa res noče tekmovati se lahko pridruži na avtobusni izlet. Avtobus bo startal ob 6.15 izpred sedeža Rai na ul. F. Severo. Prijave zbira urad Zsšdi, tel. 040635627

powered by