SLOVENSKO PLANINSKO DRUŠTVO TRST

SPDT – Slovensko planinsko društvo Trst

je prostovoljska organizacija z več kot stoletno tradicijo, ustanovljena je bila 4. junija 1904 kot podružnica osrednjega Slovenskega planinskega društva v Ljubljani. Vse od ustanovitve je imela zelo raznoliko športno, rekreacijsko in kulturno dejavnost, danes goji: pohodništvo, alpinizem, športno in ledno plezanje, alpsko smučanje, tek na smučeh, jamarstvo, turno kolesarstvo, organizira predavanja, vzdržuje društvene planinske poti.

Sekcije društva

Alpinistični odsek

združuje pod svojim okriljem vse odtenke skalnih, snežnih in lednih navdušencev. Ukvarjamo se s športnim plezanjem, turnim smučanjem, lednimi slapovi, klasičnim skalnim alpinizmom in mešanim skalno-lednim plezanjem.

Pohodniški odsek

goji panogo, ki vključuje hojo kot osnovno človekovo gibanje. Pohodništvo je starostno neomejeno, gojimo ga od otroštva do starosti, je raznovrstno, vključuje vse od preprostega sprehoda do vrhunskega alpinizma, je cenovno sprejemljivo.

Smučarski odsek

Smučarski odsek SPDT je v tej zimski sezoni, že deveto leto zapored, priredil trodnevni tečaj teka na smučeh na Pokljuki v Triglavskem narodnem parku.

Drugače mladi

Planinska skupina »drugače mladi« redno deluje od leta 2015 s ciljem pritegniti starejše članice in člane društva (nad 70 let) k aktivnemu delovanju in z željo biti vsaj malo koristni s svojimi dolgoletnimi izkušnjami. Uspeva jim!

Skupina kolesarjev MTB “Igor Devetak”

Skupina MTB skozi celo leto organizira vodene kolesarke ture po belih cestah in gozdnih stezicah na krasu in ob morju.

Mladinski odsek

Člani alpinističnega odseka (AO) SPDT smo bili v letu 2017 dejavni na različnih alpinističnih področjih tako v letnih kot v zimskih razmerah.

O nas

Alpinistični odsek združuje pod svojim okriljem vse odtenke skalnih, snežnih in lednih navdušencev. Ukvarjamo se s športnim plezanjem, turnim smučanjem, lednimi slapovi, klasičnim skalnim alpinizmom in mešanim skalno-lednim plezanjem. Dejavni smo tako na obalnih plezališčih kot v visokogorju, ko pa nam vreme tega ne dopušča radi treniramo na naši plezalni steni v Bazovici. Svoje znanje in izkušnje radi širimo med nove člane s prirejanjem tečajev vseh zgoraj omenjenih disciplin.

Planinska skupina »drugače mladi« redno deluje od leta 2015 s ciljem pritegniti starejše članice in člane društva (nad 70 let) k aktivnemu delovanju in z željo biti vsaj malo koristni s svojimi dolgoletnimi izkušnjami. Uspeva jim!
Praviloma se srečujejo in družijo mesečno v društveni hiši v Boljuncu in sproti načrtujejo svoje dejavnosti. To so predvsem krajši in daljši pohodi v okolici in tudi daljši celodnevni izleti. Spoznavajo nove kraje in znamenitosti, saj se še vedno radi učijo. Radi se pridružijo ostalim društvenim izletom, nepogrešljivi so tudi na delovnih akcijah. Vsega po malem za telo in dušo. Veselijo se vsakega, ki se jim pridruži in je voljan prispevati k pozitivno naravnanem počutju skupine, ki zdaj šteje med 30 in 40 članov. Njihov moto »Dobra volja je najbolja« pove vse.

We Help You Elevate Your Supporters Into Investors

Capitalize on low hanging fruit to identify a ballpark value added activity to beta test. Override the digital divide with additional clickthroughs

$1M
Invested this month
1,000
Community Investors
1
Projects financed
1
Сountries we operate