Poročilo smučarskega odseka

Občni zbor, 13. marca 2015

Smučarski odsek SPDT je v tej zimski sezoni, že deveto leto zapored, priredil trodnevni tečaj teka na smučeh na Pokljuki v Triglavskem narodnem parku.

Ta gorska planota porasla z gozdom, pravi raj smučarskih tekačev, je skupino 8 odralsih in skupino 5 mlajših tečajnikov sprejela z vso njeno lepoto. V tej idilični pokrajini smo se nadebudni tekači preizkusili v klasični tehniki teka na smučeh. Pod strokovnim vodstvom prof. Iztoka Kordiša in učiteljice Alenke, ki je vodila otroško skupino tečajnikov, smo se s smučmi podali po progah speljanih med smrekovimi gozdovi in uživali ob pogledu na lepe razglede. Tehnike smo se učili in urili na progah na Rudnem Polju in Javorniški Planini. Zvečer nam je prof. Kordiš praktično pokazal razno opremo in maže za smuči in ob njegovih posnetkih pa smo dopolnjevali teoretično znanje. Časa je bilo na voljo tudi za umirjen klepet in smeh. Prijetna družba, sproščeno okolje in strokovnost prof. Kordiša so popolnoma zadostili pričakovanjem tečajnikov, ki so se pri organizatorjih že zanimali za ponovno snidenje na tekaških smučeh.

Skratka izkušnja, ki bi jo svetovali vsakomur, ki ljubi pohodništvo in naravo, primerna za vse starostne skupine.

Glede na dober odziv tega trodnevnega tečaja teka na smučeh smo pri smučarskem odseku sklenili, da bi v prihodnje, in to upajmo že v naslednji sezoni, skušali organizirati več podobnih vikendov na snegu. Poleg tečaja teka na smučeh bi po želji udeležencev ponovno speljali tudi tečaj alpskega smučanja za mlajše in odrasle.

Smučarski dool-hop

Maksi Kralj