Otroci v Rakovem Škocjanu 15.06.2024

V soboto, 15. junija 2024, smo najmlajši člani mladinskega odseka SPDT imeli budilko že zelo zgodaj, saj ob 6.50 smo se zbrali pred železniško postajo v Sežani in ob 7.12 veselo odpotovali z vlakom proti Rakeku.
V vlaku smo klepetali, igrali briškolo in se smejali, čas je minil tako hitro, da v hipu smo že bili v Rakeku. Pri cerkvici Sv. Kancijana smo pojedli malico, saj smo bili že zelo lačni, nato pa si od zgoraj ogledali vhod Tkalce jame. Prehodili smo nekaj korakov in prišli do Velikega mosta, kjer smo spoznali geološke posebnosti tega čarobnega parka in se preizkusili v zabavnih socialnih igrah. Pohod smo nadaljevali po učni poti, saj zaradi obilnih padavin prejšnjih dni je bilo nemogoče prehoditi stezo ob reki Rak. Med potjo smo opazovali in spoznavali različne zanimivosti krajinskega parka, npr. bruhajoče izvire, 400 let stari hrast, travnate bregove in velike lazarje. Po eni uri in pol hoje smo prispeli do urejenega prostora za piknik, kjer smo pojedli kosilo. Takoj za vogalom pa se je skrival še Mali most, čez katerega smo se sprehodili in začudeno gledali v jamo, ki jo je voda izkopala v tisočletjih pretakanja. Nato smo se odpravili nazaj po drugi stezi, ki se vije na drugem bregu reke Rak v senci visokih dreves in ovita s sladkimi gozdnimi jagodami. Ko smo prišli nazaj na izhodišče smo se posladkali z bomboni, si preobuli blatne gojzarje in se odpeljali do železniške postaje, kjer smo počakali na vlak.
V vlaku smo bili zelo utrujeni, saj nekateri smo zaspali, drugi pa smo risali, brali knjige ali igrali briškolo. Izlet smo zaključili v Sežani, kjer smo odšli domov zadovoljni tega lepega junijskega dne. (sp)

Foto Anika, Elia, Henrik, Lara in Serena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed