POROČILO MLADINSKEGA ODSEKA V LETU 2014

Veliko truda in moči, vsako leto odborniki društva vložijo v priredbo planinske šole in orienteeriga, ki sta dve ključni točki programa mladinskega odseka.

Konec junija je potekala že štirinajsto leto zapored Planinska šola na Planini pri jezeru nad Bohinjem, ki je namenjena osnovnošolski mladini. Glavni cilji planinske šole so spoznavanje narave, gibanje v njej – varna hoja v hribih in družabno življenje. Letošnjo skupino 30 otrok je spremljalo pet društvenih vodičev. Med tednom so hodili na izlete različnih težavnostnih stopenj, prosti čas pa je bil namenjen raznim igram v koči in v njeni okolici.

V torek, 14. oktobra pa je na Božjem polju potekala 9. izvedba deželnega tekmovanja v orientacijskem teku pod pokroviteljstvom urada za šolsko skrbništvo in ZSŠDI-ja. Na orienteeringu je sodelovalo približno 500 slovenskih šolarjev in dijakov v spremstvu učiteljev in profesorjev. Vpisanih je bilo 10 osnovnih šol, 6 nižjih in 5 višjih srednjih šol.

Kot vsako leto, so se tudi letos člani mladinskega odseka udeležili spominskega pohoda Bazoviških junakov in praznovanju kostanjeve nedelje, ki se je letos odvijalo v Bazovici. Pohodu je sledila zabava ob peki kostanjev.

Vse izlete mladinskega odseka SPDT so vodili člani društva. Ti so bili veljavni za pridobitev planinskih značk. Otroci so izlete vpisali v Planinske knjižice. Tudi letos smo podelili lepo število zlatih, srebrnih in bronastih značk.

Na koncu pa si želimo se zahvaliti vsem članom društva, ki so nam v pomoč pri organizaciji in ki pripomorejo k uspešnemu poteku vseh naših manifestacij.

Še enkrat lepa hvala in športni pozdrav vsem.