TELOVADNICA – DOM AO-jevcev

Odborniki in člani AO smo v minulih mesecih žal postali pravi izvedenci na področju geometrije, geodezije in nepremičninske birokracije, saj nam je bilo iz upravičenih varnostnih razlogov naročeno, naj izpraznemo prostore v centru Zarja v Bazovici, kjer smo dosedaj imeli manjšo plezalno steno in skladišče za plezalni in alpinistični material. Telovadnica je za AO-jevce bila ključnega pomena, saj smo v njej prirejali vsakoletni začetniški tečaj varnega plezanja za člane, boulder tekme, druženja in treninge tako za odrasle kot za otroke. Prostor je torej vsako sezono privabil nove člane in omogočil, da le-ti spoznajo plezanje in delovanje društva. Tu so se med tednom zbirali ljudje s podobnimi interesi, ki so med stenami telovadnice sproščeno širili ideje za nove aktivnosti in projekte.
Prostor torej ne predstavlja samo štirih zidov, dva oprimka in nekaj lesa, temveč tudi širšo idejno in socialno dimenzijo, kjer so člani gojili svoja zanimanja in se hkrati uvajali v ožje delovanje društva . Kot primer: vsako poletje se na nas obrne lepo število poletnih centrov, ki jih prirejajo različna zamejska kulturna in športna društva; za take pobude pa potrebujemo svoje aktivne člane. Dejstvo, da se je razstavljanja telovadnice, ki je potekala v minulih tednih v avtonomni režiji odseka, udeležilo spodbudno število članov dodatno dokazuje pomen omenjenega prostora in delovanja odseka.
Naslednji korak predstavlja torej iskanje novega kraja v katerem bi na novo postavili edino plezalno telovadnico v zamejskem prostoru. Člani AO ostajamo odprti na vse nasvete in predloge s tem v zvezi. V naprej se zahvaljujemo vsem, ki ste in boste priskočili na pomoč.

Morda vam bo všeč tudi

Več podobnih objav