Zermatt: Obergabelhorn (4063 nv.) in Zinnalrothorn (4221 nv.)

V nedeljo 20.8. ob 4.00 se je troglava SPDT-jevska naveza odpravila proti švicarskemu mestecu Zermatt. V poznih popoldanskih urah so trije AO-jevci že lovili zadnje tople sončne žarke pred kočo Rothornhutte in načrtovali pot na okoliške štiritisočake.

V ponedeljek 21.8. so se podali po normalni smeri preko Triftgletscher in Wellenkuppe ter Gran Gendarme na Obergabelhorn. S turo je bila naveza izredno zadovoljna, predvsem zaradi samote, ki obdaja le-te redko obiskane ledene velikane in raznolikega terena po katerem so teptale dereze in zatikali se cepini tekom na polno preživetega dneva.

Naslednjega dne so se trije člani AO-ja podali na vrh Zinnalrothorna, do katerega so se povzpeli po normalni smeri. Tudi drugo turo je zaznamovalo sončno in neverjetno toplo vreme, ki je prejšnjega dne s poti odgnalo številne naveze, saj so visoke temperature postajale že nevarne v prečenju zasneženih grebenov in otopljenih ledenikov. Po osvojenem vrhu so se SPDT-jevci ponovno vrnili k koči in kasneje na zasluženo pivo v dolino, v Zermatt. (vš)

Morda vam bo všeč tudi

Več podobnih objav